NEMA trenutno ne prima nove radove. Pratite nas na društvenim mrežama kako biste pravovremeno saznali za bilo kakvu promjenu. Hvala na razumijevanju!

_______________________________________

Uredništvo NEME uvijek je zahvalno na prilici da pročita Vaše radove!

Napomena: NEMA je neprofitan magazin te nažalost ne raspolažemo budžetom koji bi nam u ovome trenutku omogućio plaćanje svojih suradnika.

UPUTE ZA SLANJE

Molimo Vas da detaljno pročitate i poštujete sljedeće smjernice kako biste olakšali uredništvu:

Prihvaćamo isključivo originalne, ranije neobjavljivane autorske radove.

Neka to budu Vaši najbolji komadi za koje mislite da će se dobro uklopiti u našu viziju. Savjetujemo da prije slanja pročitate nekoliko objavljenih radova na našoj stranici kako biste dobili jasniju ideju o tome što tražimo.

Radove šaljite na e-mail magazinnema@gmail.com . Samo će radovi pristigli na našu e-mail adresu biti uzeti u obzir!

U privitku šaljite jedan dokument (.doc) koji će sadržavati Vaše radove (pjesme ili kratku priču ili esej itd.) i kratku biografiju.

U nazivu dokumenta jasno istaknite ime autora i kategoriju (npr. XX XYX, poezija ili XX XYX, kratka priča).

Molimo da ne šaljete radove iz različitih kategorija istovremeno – bilo u istoj poruci, bilo u više različitih. Dopustite da prođu barem dva mjeseca između različitih prijava.

Ukoliko šaljete vizualne radove (.jpg), audio (.mp3) ili video (.mp4) zapise, biografija treba biti dio tijela poruke. U nazivu svakoga pojedinog zapisa istaknite njegov naziv, ako ga ima, te ime autora (npr. Portret ©XX XYX).

Biografija je obavezna; treba biti napisana u 3. licu jednine i ne prelaziti duljinu od 70 riječi. Ne zaboravite uključiti i poveznicu za vlastiti blog ukoliko ga imate, a poželjno je i da istaknete svoju e-mail adresu kako bi Vas drugi urednici ili čitatelji mogli lakše kontaktirati.

Neke od kategorija koje dolaze u obzir:

Poezija (najmanje tri, a najviše pet pjesama)

Proza (kratka priča, isječak iz romana ili novele – do 2000 riječi)

Drama (jednočinka ili isječak iz dulje)

Esej, putopis, reportaža, kritika, recenzija kulturnoga događaja,…

Intervju (u pisanome, audio ili video obliku)

Vizualna umjetnost (fotografije, ilustracije, stripovi, skice…)

Dodatne informacije:

Očekivano vrijeme odgovora je između jednog i tri mjeseca. U međuvremenu Vas molimo za strpljenje. Iako se trudimo odgovoriti na svaku poruku, nekada to nažalost nije moguće. Ako niste primili nikakav odgovor ni nakon tri mjeseca, Vaši radovi nažalost nisu prihvaćeni.

Provjeravajte svoju elektronsku poštu barem jednom tjedno kako biste mogli odgovoriti pravovremeno u slučaju da uredništvo zatraži neka pojašnjenja ili glasovne zapise Vaše poezije.

Slanjem svojih radova pristajete na potrebne uredničke intervencije.

Autori zadržavaju sva autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova. Uredništvo NEME zadržava pravo da objavljene radove ponovno upotrijebi u budućnosti ukoliko i kada se pokaže potreba (npr. kao dio antologije ili promocije).

Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, javite nam se na magazinnema@gmail.com uz naznaku ‘Upit’.