s

Prošlog smo četvrtka u Vintage Industrial Baru imali priliku vidjeti i čuti novi album prigodnog imena ‘About Time’ grupe Sane, prvi puta u novoj postavi, prvi puta s novim pjesmama.

No prije njih nas je sve oduševio i odlično zagrijao Mark Mrakovčić trio. S Tonyjem na bubnjevima i Ivekom na klavijaturama, svirka je započela pozitivnom energijom te se u istom tonu i nastavila…

Sane, zapamćeni kao genijalan bend koji pomiče granice na obradama te unosi određenu autorsku crtu originalnosti, sada su se napokon upustili u prave autorske vode bez da se vraćaju na obrade, makar nekada ipak ne bi bilo na odmet. 🙂

Uz staru već nam poznatu postavu, Nikole Marjanovića na vokalu i gitari, Sebastiana Jurića na basu, vokalu, mandolini i čemu god poželite te Stjepana Krznarića (poznatijeg kao Drito Konj) na bubnjevima, gitari i vokalu, upoznali smo i Dana Divjaka na gitari, klavijaturama i vokalu te Karla Kurtalja na gitari i basu. Dečki se odlično uklapaju u već postojeću postavu te čine bend suverenijim.

Predstavili su nam nove pjesme, ali isto su tako putovali u prošlost i odsvirali par svojih prvih autorskih stvari, za koje su mogli znati samo oni koji su ih pratili od samih početaka. Između ostalih, one koje smo imali priliku čuti bile su: Waiting, I got love, Smiled, Sometime, Feel the rain, Waterfall, Inside the dream, By the end of, Chained, Travel, Silence, Fallen Angel, Maybe i još par drugih.

Ono što je meni osobno super je činjenica da svaki član ovog benda zna svirati više instrumenata što im omogućuje da rade konstantne promjene na pozornici i da nas svako malo iznenade. Od same promjene instrumenata, jučer se puno toga mijenjalo što je bilo odlično. Također smo bili počašćeni čuti tri pjesme njihovog bubnjara koji se u tom trenutku prebacio na gitaru i vokal. Svaka čast Drito Konju jer glas i talent za sviranje ima, a očito i inspiraciju. Samo neka tako nastavi i svaki je put dobrodošla mala digresivna svirka usred koncerta ovakvog tipa.

Dečki su ostali zafrkanti kakvi su uvijek i bili, s malom dozom ozbiljnosti. Vjerojatno to tako dođe s godinama. 🙂 No ono što je uvijek bitno i što kod Saneovaca ne možemo izgubiti je želja, volja i strast za sviranjem i stvaranjem glazbe. Ta uživljenost je kod njih uvijek toliko pozitivno nabijena te spojena s humorom da s njihovog koncerta ne možete otići bez osmijeha na licu.

Što se tiče samog albuma ‘About Time’, sniman je u studiju Marka Mrakovčića koji ga je koproducirao i miksao. Na njemu se nalazi 12 pjesama, od kojih su oni započeli i završili koncert s prvom na listi – ‘Envy and pride’, koja toliko plijeni energijom da je definitivno najbolji izbor za zaokružiti odličnu Saneovsku glazbenu večer.

No, to nije sve! Tko je ostao skroz do kraja (čitajte: do kompletnog gašenja struje), mogao je vidjeti Iveka, iz Mrakovčićevog tria, za gitarom kako pjeva pjesme na portugalskom za svoju dušu, ali i za preostalih par pojedinaca koji su ga slušali s guštom i osmijehom na licima. 🙂

Za sam kraj bitno je reći da tko još uvijek nije slušao ili Sane vidio uživo, neka svakako svrati na sljedeći koncert jer neće ostati ravnodušan, ali isto tako pratite i Marka Mrakovčića, tj. njegov trio jer su oni, ni više ni manje, fantastični u tome što rade.

Maggie D’Franky